Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
:
A padlizsánt előkészítjük, majd hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk. A szelteket megsózzuk és állni hagyjuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet és egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük/grillezzük. A szuflétálkákat kibéleljük a padlizsánszeletekkel.
A köménymagot, az egész feketeborsot és a koriandermagot forró serpenyőbe tesszük, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk (óvatosan, mert gyorsan meg tud égni). Ezután egy mozsárban összetörjük.
1/2 bögre vízbe sót, kurkumát és sáfrányt teszünk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kuszkuszt és az olajat. Lefedve állni hagyjuk 15 percet, villával fellazítjuk, majd ízesítjük citromlével, apróra vágott hagymával, fokhagymával, paprikával és a pirított fűszerekkel. Mindenféleképpen érdemes megkóstolni a kuszkuszt, esetleg utánaízesíteni, hogy intenzív íze legyen, mivel a padlizsán nincs fűszerezve. Ezután, ezzel töltjük meg a szuflétálakat és a kilógó padlizsán szeleteket visszahajtjuk a kuszkusz tetejére.
Előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük, 180 fokon.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláskor a padlizsánt kiborítjuk egy tányérra, teszünk mellé 1-1 kanállal a kétféle pestóból , majd díszítjük az ételt citrommal, földimogyoróval és friss koriander zölddel.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.07 21:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
padlizsánt előkészítjük, szelteket megsózzuk, szuflétálkákat kibéleljük, egész feketeborsot, koriandermagot forró, mozsárban összetörjük, pirított fűszerekkel, padlizsán nincs, kilógó padlizsán, kuszkusz tetejére, padlizsánt kiborítjuk, kétféle pestóból, ételt citrommal, Mindenféleképpen, földimogyoróval, koriandermagot, szuflétálkákat, utánaízesíteni, visszahajtjuk, szuflétálakat, Előmelegített, előkészítjük, feketeborsot, felforraljuk, fokhagymával, koriandermag, földimogyoró, fűszerekhez, serpenyőben, díszítéshez, nedvességet, összetörjük, fűszerekkel, megkóstolni, citromlével, fellazítjuk, Kuszkusszal, kaliforniai, köménymagot, padlizsán, olaj sütéshez, bögre kuszkusz, bögre, teáskanál, csipet sáfrány, mokkáskanál kurkuma, olívaolaj, lilahagyma, gerezd fokhagyma, citrom leve, piros kaliforniai paprika, teáskanál koriander pesto, díszítéshez koriander, földimogyoró, citrom,
|
|
|
|
|