|
Kalácsban sült sonka
|
Az élesztőt langyos tejben kis cukorral futtatjuk fel. A lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót, a tojássárgáját és a vajat beletes... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
feviroza
2015.03.24 14:15
|
|
|
|
|
|
Túrós pogácsa
|
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
2
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pi... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
feviroza
2015.03.07 10:51
|
|
|
|
|
|
Finom vajas pogácsa, bögrésen
|
1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk.
2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámor... |
0 komment
|
34 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.02.27 21:13
|
|
|
|
|
|
Mákos kocka
|
Összegyúrjuk a tésztához valókat, és két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit.... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
feviroza
2015.01.14 09:29
|
|
|
|
|
|
Piroska palacsinta
|
Töltelék: felvágjuk a hagymát és paprikát és egy serpenyőben forró olajban pároljuk. Amikor a hagyma megüvegesedett és a paprik... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
feviroza
2015.01.13 11:22
|
|
|
|
|
|
Fehérboros tűzdelt pulykasült
|
A megmosott húst leszárítjuk, hegyes késsel sűrűn zsebeket vágunk bele, darabolt szalonnával és fokhagymával megtűzdeljük. Egy ... |
1 komment
|
4 ember kedveli
|
feviroza
2014.12.15 17:54
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés pulyka
|
A zsemlét beáztatjuk a tejbe.
A gesztenyét megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük.
Az így előkészített gesztenyemasszához hozzá... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.11 12:20
|
|
|
|
|
|
Lábtörlő
|
Az alapanyagokból a virsli és 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok, majd lefedve duplájára kelesztem. Ezután a te... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.22 02:32
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi beigli
|
A tésztához való anyagokat jól eldolgozzuk és összegyúrjuk
A tésztát a sütés előtti este készítjük el, négy cipót formálunk be... |
0 komment
|
20 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.16 14:42
|
|
|
|
|
|
GYORS MÁLNABOR
|
Egy fél kg málnára öntünk l üveg /0.75 l/ jó minőségű testes vörösbort meg 0,5 kg porcukrot, és 24 óráig ebben áztatjuk. Ezutá... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.06 14:38
|
|
|
|
|
|
|