|
TÁRKONYOS KRUMPLILEVES
|
kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a karikára vágott murkot
kevés sót adunk hozzá, majd a kockára vágott ... |
2 komment
|
6 ember kedveli
|
bodoban
2016.11.02 14:57
|
|
|
|
|
|
BROKKOLIKRÉMLEVES
|
a megtisztított és felvágott zöldségeket feltesszük főni
amikor megfőttek, néhány brokkolirózsát félreteszük, leszűrjük a vize... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
bodoban
2016.11.02 12:55
|
|
|
|
|
|
Tárkonymártás
|
a felmelegített olajban elkeverünk 2 kiskanálnyi apróra vágott tárkonyt, kicsit pirítjuk
hozzáadunk 2 kanál lisztet, vigyázunk... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.25 12:37
|
|
|
|
|
|
Eperhab
|
az epret megpucoljuk, megmossuk, jól lecsepegtetjük
összeturmixoljuk, vagy villával összetörjük
a tojásfehérjéket kemény habb... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.25 11:56
|
|
|
|
|
|
Eperdzsem
|
előző este megpucoljuk az epret, többször átmossuk
a nagyobb darabokat felvágjuk, egészben is lehet hagyni vagy fel lehet vágn... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.25 11:53
|
|
|
|
|
|
Bodzaital
|
a bodzavirágokat megmossuk, sokat ne mossuk, mert kimossuk az ízét (egy nagyobb tálba vizet teszük s belemerítjük)
5 l-es üveg... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.22 14:24
|
|
|
|
|
|
Padlizsános zakuszka
|
megsütjük fémlapon, nyílt lángon vagy sütőben a padlizsánokat, a paradicsompaprikát és a kápiát
megpucoljuk lehúzzuk a héjuka... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.20 11:22
|
|
|
|
|
|
Finom forralt bor
|
A gyümölcsöket felvágjuk
felöntjük a borral, főni tesszük
hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget
miután felforrt hozzáadjuk ... |
1 komment
|
5 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.20 08:31
|
|
|
|
|
|
Töltött bárány
|
a töltésre való báránycombon a hártya egész kell legyen, mert másképpen nem lehet megtölteni
a megtöltés előtt 2- 3 órával a b... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.19 11:05
|
|
|
|
|
|
Disznóhús lerben
|
A disznócombot egy nappal előtte bepácoljuk:
jól megsúroljuk olajjal, sóval mindegyik felét, majd megszórjuk borssal
egy alum... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.18 14:44
|
|
|
|
|
|
|