|
Tradicionális német szilvás lepény
|
A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, a közepébe egy fészket készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt. Szórjunk rá 1 evőkanál cukrot... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
53ilona
2013.10.08 22:55
|
|
|
|
|
|
Pikáns tejszínes, gombás csirke
|
A megmosott csirkedarabokat vegetával, vagy az összemorzsolt leveskockával jól bedörzsöljük. Vajat vagy olívaolajat hevítünk, ... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
vikariuse
2013.10.07 22:39
|
|
|
|
|
|
Tökös-mákos kalács
|
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, a c... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
53ilona
2013.10.07 22:33
|
|
|
|
|
|
Kürtöskalács házilag
|
A lisztbe szitáld bele az élesztőt és a cukrot. Vegyítsd össze őket, majd az egész tojásokat, illetve a tojássárgákat is kever... |
1 komment
|
15 ember kedveli
|
53ilona
2013.10.07 22:32
|
|
|
|
|
|
Lecsó
|
A felaprózott hagymát, üvegesre párolom az olajon, rádobom a feldarabolt paradicsomot és megsózom. Fedő alatt 5-10 perc. Jöhet ... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
negyesigy
2013.10.07 07:24
|
|
|
|
|
|
Pizzagolyó
|
A pizzatésztát két adagra osztjuk.Nagyon vékony,keskeny és hosszú téglalapot sodrunk belőle.A pizzafeltétnek valókat apró kocká... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.09.13 11:35
|
|
|
|
|
|
Töltött hagyma
|
A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, felső részéből picit többet. Enyhén gyöngyöző, sós vízben kb. 2 perc alatt puhára főz... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.09.01 11:34
|
|
|
|
|
|
Sós csiga
|
Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell!Dagasztás után négyfelé ... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
53ilona
2013.08.31 22:42
|
|
|
|
|
|
Paradicsomos krumplileves
|
A burgonyát megtisztítod, kockára vágod, majd kb 3 liter sós vízben megfőzöd. A paradicsom sűrítményt összekevered a tejföllel ... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
laja374
2013.08.28 12:43
|
|
|
|
|
|
Habart bableves
|
A babot előző este beáztatod. Főzés előtt leöntöd az áztatólevet, majd egy 5-6 l-es fazékban felteszed a babot főni a sóval. Am... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
laja374
2013.08.28 12:37
|
|
|
|
|
|
|