|
Zöldséges, tepsis krumpli
|
A krumplikat, gombát és a répát megpucoljuk, megmossuk a cukkinit.
A zöldségeket nagyobb kockákra vágjuk, beletesszük a tepsi... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
taszat
2018.01.27 19:28
|
|
|
|
|
|
Gombás-krémsajtos töltött batyu
|
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.
... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
lilagondolatok
2016.04.11 21:27
|
|
|
|
|
|
Sűrített tej házilag
|
A hozzávalókat egy edénybe öntöttem, nagy lángon 10 percet forraltam kavargatva, majd takarékon, lassan bugyogtatva 1 órát főzte... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.07.11 09:59
|
|
|
|
|
|
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa
|
A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, s... |
1 komment
|
14 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.06.15 10:15
|
|
|
|
|
|
Körözöttel töltött sajttekercs
|
1.) A sajtot hideg vízbe áztatva a tűzre tesszük egy fazékban, felforraljuk, majd 25 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután alufó... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.31 11:05
|
|
|
|
|
|
Korpás zsömle
|
Az összetevőket összekeverem, majd hozzáadom folyamatosan a langyos vizet. Összekeverem, majd dagasztom kb. 20 percig.
Egy edé... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
francesca
2014.08.02 18:13
|
|
|
|
|
|
Kocsonya
|
A kocsonyahúst jól megtisztítom és megmosom. Hideg vízben felteszem főni. Az első levét leöntöm és új vízben ismét felteszem főn... |
4 komment
|
3 ember kedveli
|
magyaritunde
2014.06.18 15:41
|
|
|
|
|
|
Sajtos perec
|
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és háromszor nyújtjuk ki félórás pihentetéssel (közben lereszelem a sajtot).
Ha perecet... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
liza1
2013.12.27 17:53
|
|
|
|
|
|
Fügelekvár készítése
|
Mossuk és hámozzuk meg a fügéket, majd vágjuk őket félbe. Egy nagy edénybe keverjük össze a cukrot a citromlével, majd öntsük fe... |
1 komment
|
1 ember kedveli
|
csatarivill
2013.11.10 07:48
|
|
|
|
|
|
Biralmasajt
|
A birsalmákat megpucolom, de nem hámozom meg, csak a hibás részeket és a magházat távolítom el. Apróra szeletelem, majd citromsa... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
eslavitsek
2013.10.16 10:57
|
|
|
|
|
|
|