|
Finn karácsonyi mézes
|
A mézet és a fűszereket összefőzzük. Hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük, amíg kihűl.
Ezután felverjük a tojást, és ho... |
1 komment
|
22 ember kedveli
|
donaldduck
2011.12.11 17:09
|
|
|
|
|
|
Tiramisu ahogy én csinálom
|
Megcsinálom a kávét a 2 dl tejben. Bele keverem a rumaromát (ill. rumot), és a mézet, majd hűtőben lehűtjük. Közben nagyon hideg... |
8 komment
|
217 ember kedveli
|
flammerne
2011.12.11 18:56
|
|
|
|
|
|
Fahéjas-citromos mákosguba sütve
|
A kifliket felkarikázzuk. A tejet egy tálba öntjük. Belerakjuk az 5 tojást, az 5 dkg cukrot 1 vaníliás cukrot, és jól összekever... |
1 komment
|
6 ember kedveli
|
kepenyestibor
2011.12.12 22:25
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés kocka
|
2 cs. gesztenye massza, 25 dkg darált keksz, 15 dkg margarin,
15 dkg porcukor, ízlés szerint rum v. rumaroma.
Ezeket összegyúr... |
1 komment
|
18 ember kedveli
|
mildiko50
2011.12.13 05:38
|
|
|
|
|
|
Császárkörtés szaloncukor
|
Elkészítés: Fél kiló cukrot felteszünk főni két deci vízzel, s folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg hólyagos és átlátszó n... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
isti83
2011.12.14 10:33
|
|
|
|
|
|
Hóember tejberizsből-az unokáim kedvence-
|
A tejet kétszeresére hígítjuk, reszelt citromhéjjal és cukorral ízesítve felforraljuk. A megmosott és az apró kockára vágott a... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.15 04:28
|
|
|
|
|
|
Habcsók
|
A tojásfehérjékből (a cukor hozzáadásával) laza habot készítünk, majd az edényt forró vízbe, vagy gőz fölé állítva folytatjuk a ... |
1 komment
|
20 ember kedveli
|
isti83
2011.12.16 09:28
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi linzer
|
A lisztet és a porcukrot keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk.
A tésztát kisebb a... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
szilveszter22
2011.12.18 12:49
|
|
|
|
|
|
Diós guba
|
1 l tejet összekeverem a vaníliás cukorral és a tojással. A kifliket felkarikázom, ráöntöm a tejes keveréket és a diót! Összefor... |
0 komment
|
13 ember kedveli
|
isti53
2012.02.24 19:14
|
|
|
|
|
|
Boszorkány pogácsa
|
A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bek... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
isti53
2012.03.01 06:21
|
|
|
|
|
|
|