Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Almával rakott sertésborda! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 4 nagyobb szelet sertéskaraj
» 2 db alma
» 2-3 ek. tejföl
» kb: fél dl zsemlemorzsa
» 1 tk. mustár
» 1 csokor petrezselyem
» olaj
» só
» izlésszerint bors.
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Elkészítése:
A tejfölt elkeverem a fűszerekkel, a nagyon finomra metélt zöldpetrezselyemmel, a mustárral, a zsemlemorzsával és a meghámozott, reszelt almával.
A hússzeleteket besózom s borsozom.
A forró olajon az enyhén kivert hússzeleteket hirtelen átsütöm,majd kiteszem egy tányérra.
Mindegyik húst bekenem az almás-tejfölös krémmel.
Tűzálló tálba rakom egymás mellé és előmelegített, forró sütőben pirosra pirítom..
Burgonyapürével vagy vajas burgonyával kínálom..
Megjegyzés / tipp:

Az összekevert fűszereket egy kicsit félre teszem, hogy az izek összeérjenek.
A zsemlemorzsa azért kell, hogy az alma nedvességét felfogja.
A húsokat nem kell teljesen megsütni, mivel a sütőben meg fog puhulni.
A sűtő kb: 200 fokos legyen.
Pár perc alatt szép pirosra fog sülni.
1 komment 10 ember kedveli ibolya58
2012.01.28 14:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
cathy222 2012.01.28. 20:17 (#1)
Jo kis receptjeid vanna! Vittem ezt is.
Címkék
tejfölt elkeverem, nagyon finomra, hússzeleteket besózom, forró olajon, enyhén kivert, almás-tejfölös krémmel, összekevert fűszereket, kicsit félre, izek összeérjenek, zsemlemorzsa azért, alma nedvességét, Burgonyapürével, zsemlemorzsával, hússzeleteket, hússzeleteket, előmelegített, zsemlemorzsa, petrezselyem, izlésszerint, összeérjenek, zsemlemorzsa, burgonyával, sertésborda, nedvességét, Elkészítése, meghámozott, fűszerekkel, sertéskaraj, összekevert, fűszereket, elkeverem, mustárral, Mindegyik, teljesen, felfogja, tejfölös, tányérra, nagyobb szelet sertéskaraj, alma, tejföl, zsemlemorzsa, mustár, csokor petrezselyem, olaj, izlésszerint bors,
Pudingos csiga
0 komment 3 ember kedveli
Margarita koktél
0 komment 2 ember kedveli
Mézes pulykacomb
2 komment 5 ember kedveli
Nagyszerű sós lepény
0 komment 2 ember kedveli
Töltött kelkáposzta
0 komment 2 ember kedveli
Pikáns sonkás sertéscsíkok párolt rizzsel.
0 komment 1 ember kedveli
Túrórácsos szelet !
0 komment 7 ember kedveli
Meggymártás citromlével
0 komment 2 ember kedveli
Rebarbarás almás pite
0 komment 8 ember kedveli
Almás krémes ahogy én csinálom
0 komment 6 ember kedveli
Krumplilángos
2 komment 20 ember kedveli
Almapuffancs
0 komment 10 ember kedveli
Joghurtos eperfagyi
0 komment 1 ember kedveli
Epres alagút.
0 komment 14 ember kedveli
Fahéjas cseresznyebefőtt!
0 komment 2 ember kedveli
Almás fánk lekvárral
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.