Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sertéstokány-belsőségekkel- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg sertéscomb vagy -lapocka
» 1 vese
» 1 kisebb szív
» 1 kisebb nyelv (nem füstölt!)
» 1 fej vöröshagyma
» 1 evőkanál kapribogyó
» 3 savanyú uborka
» 1/2 dl olaj
» babérlevél
» majoránna
» mustár
» liszt
» 2 dl tejföl
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst lemossuk, leszárogatjuk, 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra szeljük. A belsőségeket az erektől és vezetékektől megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az ecetes uborkát vékony csíkokra, a kaprit gorombára vágjuk.

Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a csíkozott szívet és nyelvet. Kicsit lepirítjuk, sózzuk, beletesszük a babérlevelet és kevés víz hozzáadásával, fedő alatt 45 percig pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Mikor zsírjára pirult, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és a vesét. Fehéredésig kevergetjük, sózzuk, megszórjuk őrölt (fehér) borssal, a majoránnával, és vizet öntünk alá. Letakarva ismét pároljuk kb. 40-50 percet, ameddig a hús megpuhul. Beletesszük az uborkát, a kapribogyót, a mustárt. A lisztet a tejföllel kikeverjük, behabarjuk vele a tokányt, ha kell, öntünk még hozzá vizet, ízesítjük, és 4-5 perc alatt kíméletesen összeforraljuk, majd tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Én " cofocska" tésztával kínálom!
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2012.01.19 16:56
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst lemossuk, hagymát megtisztítjuk, ecetes uborkát, kaprit gorombára, csíkozott szívet, csíkokra vágott, tejföllel kikeverjük, ceruzavastagságú, felforrósítjuk, összeforraljuk, megtisztítjuk, hozzáadásával, megtisztítjuk, leszárogatjuk, belsőségekkel, belsőségeket, majoránnával, babérlevelet, vezetékektől, Sertéstokány, kíméletesen, megpirítjuk, Fehéredésig, serpenyőben, kapribogyót, vöröshagyma, kevergetjük, beletesszük, Beletesszük, behabarjuk, lepirítjuk, kapribogyó, kikeverjük, sertéscomb vagy -lapocka, vese, kisebb szív, kisebb nyelv füstölt!, vöröshagyma, evőkanál kapribogyó, savanyú uborka, olaj, majoránna, mustár, liszt, tejföl,
Vegetáriánus lasagne.
0 komment 3 ember kedveli
Mézes sárgarépabonbon
0 komment 6 ember kedveli
Diós-mazsolás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Lecsós sertésborda tarhonyával
0 komment 1 ember kedveli
Brokkolis csirkemell
0 komment 13 ember kedveli
Kígyórétes
4 komment 30 ember kedveli
Bigos !
1 komment 20 ember kedveli
Burgonya-grácia
0 komment 2 ember kedveli
Karalábé krémleves
0 komment 3 ember kedveli
Füstölt csülök babos káposztával
0 komment 13 ember kedveli
Bögrés fánk
0 komment 28 ember kedveli
Karfiol sörtésztában
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenyés pulyka.
0 komment 4 ember kedveli
Chilis zellerkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
White russian koktél
0 komment 1 ember kedveli
Kanalas muffin meggyel, habbal !
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.