Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az előző nap feldarabolt zsemléket egy mély tálba tesszük. A 6 dl tejet 7 ek cukorral felmelegítjük és meglocsoljuk a zsemléket vele, s jól összenyomkodjuk, hogy teljesen megpuhuljon mind.Összekeverjük a mákot és a porcukrot, mazsolát, kakaóport, tojást és az áztatott zsemléhez keverjük. Egy éjszakát letakarva állni hagyjuk.Másnap egy közepes méretű tepsit, vagy nagy méretű csatos tortaformát margarinnal kikenünk, és belenyomkodjuk az összedolgozott zsemlemasszát, előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a 2 cs vaníliás pudingporból, 5 ek cukorból és 5 dl tejből a pudingot, krémmé főzzük. Kihűtjük langyosra a pudingot, majd a langyosra hűlt zsemlefelfújtra simítjuk.A tetejét gyümölccsel díszítjük (én meggyel és szőlőszemekkel díszítettem, és málnás tortazselét egyenletesen elosztottam rajta).
Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, 2 órán belül már fogyasztható.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
36x23 cm
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.13 22:50
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
mély tálba, áztatott zsemléhez, éjszakát letakarva, közepes méretű, összedolgozott zsemlemasszát, langyosra hűlt, tetejét gyümölccsel, zsemlefelfújtra, összenyomkodjuk, szőlőszemekkel, összedolgozott, belenyomkodjuk, zsemlemasszát, előmelegített, Összekeverjük, felmelegítjük, Zsemlefelfújt, pudingporból, fogyasztható, meglocsoljuk, egyenletesen, feldarabolt, díszítéshez, kikenéséhez, díszítettem, megpuhuljon, tortaformát, margarinnal, gyümölccsel, tortazselét, elosztottam, elkészítjük, tortaforma, szikkadt zsemle, tojás, vaníliás pudingpor, cukor, darált, natur kakaópor, mazsola,
|
|
|
|
|