Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Göngyölt marhaszelet "viziverébbel" recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» személyenként 2 nagyszelet marhafelsál 1 cm-nél vékonyabb kb. 1.2kg
» 20 dkg kolozsvári szalonna
» 20 dkg kemény, félkemény sajt (lehet trappista)
» jó minőségű párizsi vagy virsli
» mustár
» só, őrölt bors
» 2-4 dl száraz fehér bor(rizling)
» 2 dl tejföl
» 1 nagy fej hagyma
» 1 kg krumpli
» kb 30-40 dkg liszt
» 2 tojás
» só
» bő olaj a sütéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húsokat kicsit kiverem, sózom, az egyik oldalát borsozom mustárral megkenem és az ujjnyi csíkokra vágott szalonnát, párizsit, sajtot beleteszem és felgöngyölöm. Fehér cérnával vagy vékony szakács spárgával összekötöm. A kuktában olajon a nem túl apróra vágott hagymát elkezdem dinsztelni és közben a göngyölegeket is megforgatom benne, fehéredésig. Ha minden göngyöleg kész felöntöm fele-fele arányban vízzel és borral lepetésig. A lezárt kuktában puhulásig főzöm. A kész göngyölegekről a spárgát eltávolítom és tálba rakom a lét tejföllel ízesítem és össze turmixolom, majd a húsra öntöm és melegen tartom. A "viziveréb" áttört héjában főzött krumpli tojással lisztel sóval összekeverve és evőkanállal szaggatva bő olajban kisütve.
Megjegyzés / tipp:

A kötözésnél nem szabad nagyon erősen meghúzni a cérnát mert a puhára főtt húsról nehéz levenni és érdemes középen befejezni, nagy segítség a leszedésnél. A bor víz arányát ízlés szerint lehet változtatni. A krumpli liszt aránya a krumpli állagától függ. Minél füstöltebb és húsosabb a szalonna annál jobb. Nekem még a sajt kifolyását nem sikerült megakadályozni csak csökkenteni de a turmixolt lében benne van.
0 komment 3 ember kedveli kozlik1
2015.01.12 17:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húsokat kicsit, egyik oldalát, ujjnyi csíkokra, kuktában olajon, lezárt kuktában, kész göngyölegekről, spárgát eltávolítom, húsra öntöm, cérnát mert, puhára főtt, krumpli liszt, krumpli állagától, szalonna annál, sajt kifolyását, turmixolt lében, megakadályozni, göngyölegekről, személyenként, göngyölegeket, viziverébbel, összekeverve, felgöngyölöm, leszedésnél, fehéredésig, eltávolítom, változtatni, megforgatom, evőkanállal, marhaszelet, marhafelsál, csökkenteni, beleteszem, összekötöm, kifolyását, kolozsvári, turmixolom, dinsztelni, nagyszelet, füstöltebb, kötözésnél, lepetésig, kolozsvári szalonna, mustár, őrölt bors, száraz fehér rizling, tejföl, nagy hagyma, krumpli, liszt, tojás, olaj sütéshez,
Diós-áfonyás bögrés süti
0 komment 14 ember kedveli
Húsos rántott palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Barackos gyümölcskocsonya
0 komment 8 ember kedveli
Tiramisu ahogy én csinálom
8 komment 217 ember kedveli
Habos mákos
0 komment 4 ember kedveli
Burgonyás linzer
0 komment 8 ember kedveli
Boszorkány pogácsa
0 komment 8 ember kedveli
Debreceni tokány
0 komment 15 ember kedveli
Tonhalkrém
0 komment 2 ember kedveli
Csokoládé torta
0 komment 1 ember kedveli
Rakott burgonya (padlizsánnal, bárányhússal)
1 komment 4 ember kedveli
Csirkés pite
0 komment 2 ember kedveli
Almás pite búzadarával
0 komment 1 ember kedveli
Krumplilángos
2 komment 20 ember kedveli
Paradicsomleves rizzsel
0 komment 8 ember kedveli
Franciasaláta
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.