Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kossuth-rostélyos recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 10 szelet (egyenként 16 dkg-os) magashátszín szelet (rostélyos)
» frissen õrölt fekete bors
» só
» 15 dkg sertészsír
» 2 nagy fej vöröshagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 édes, piros színû paprika
» 2-3 érett paradicsom
» 1 evõkanál csemege pirospaprika
» 10 nagy rózsaburgonya
» 50 dkg csiperke
» 5 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A rostélyosokat kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. Forró zsírban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd lábasba rakjuk. Egy másik edényben forró zsíron a megtisztított, finomra vágott hagymát megfony-nyasztjuk, a zúzott fokhagymát és a kicsumázott, cikkekre vágott paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk. A pirospaprikával megszórjuk, 3 deci vízzel felöntjük, és felforraljuk. Az egészet a rostélyosokra öntjük úgy, hogy a húst ellepje. Lefedve, gyöngyöző forralással kb. 45-50 perc alatt puhára főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, belsejét kivájjuk, és sós vízben megfőzzük, vigyázva, nehogy a szemek szétessenek. A gombát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a vajon sóval, borssal ízesítve gombapépet készítünk belőle. Ezzel a főtt burgonyák "alagútját" megtöltjük. Tálaláskor minden szelet rostélyosra egyet ráültetünk, és a finom lével leöntjük. .
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor kis paradicsom szelettel, zölt petrezselyem díszithetjük.
0 komment 5 ember kedveli zsoka08
2012.01.07 20:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
rostélyosokat kissé, másik edényben, zúzott fokhagymát, pirospaprikával megszórjuk, rostélyosokra öntjük, húst ellepje, burgonyát meghámozzuk, szemek szétessenek, gombát megtisztítjuk, vajon sóval, finom lével, pirospaprikával, rostélyosokra, megtisztítjuk, rózsaburgonya, megtisztított, rostélyosokat, paradicsomot, pirospaprika, felforraljuk, díszithetjük, petrezselyem, magashátszín, forralással, rostélyosra, vöröshagyma, meghámozzuk, kicsumázott, szétessenek, hozzáadjuk, gombapépet, megtöltjük, Tálaláskor, fokhagymát, paradicsom, megszórjuk, Tálaláskor, sertészsír, nagy vöröshagyma, gerezd fokhagyma, érett paradicsom, nagy rózsaburgonya, csiperke,
Kolbászos fejtettbableves
1 komment 7 ember kedveli
Epres süti
0 komment 2 ember kedveli
Diós guba
0 komment 13 ember kedveli
Cukkinikrémleves cukkinichips-szel
0 komment 1 ember kedveli
Halászlé ahogyan a szomszédtól lestem el.
0 komment 17 ember kedveli
Fehérboros almaleves.
0 komment 2 ember kedveli
Az én kedvenc barackos, citromos tejberízsem
0 komment 3 ember kedveli
Epres rebarbara lekvár
0 komment 1 ember kedveli
Busafilé kertész módra
0 komment 2 ember kedveli
Tojáskrém
0 komment 1 ember kedveli
Gombás-húsos ragu rétesbe csomagolva
0 komment 1 ember kedveli
Füstölt sonkás pite.
0 komment 6 ember kedveli
Narancsleves
0 komment 4 ember kedveli
Májkrémes melegszendvics
0 komment 2 ember kedveli
Töltött kenyértekercs
0 komment 4 ember kedveli
GOFRI
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.