Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Marcipánmassza - Házilag recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg mandulabél
» 20 dkg porcukor
» fél dl víz a sziruphoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mandulát forró vízbe tesszük, majd az újraforrástól számított 2-3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult, barna héjából könnyedén kicsúsztatjuk.
A tiszta mandulákat egy napig szétterítve szárítjuk, majd diódarálóval ledaráljuk.
Felét 10 dkg szitált porcukorral összedolgozzuk.
10 dkg cukrot a fél dl vízzel sziruposra főzzük, és kissé lehűtve, elegyítjük a cukros mandulával.
A maradék mandulát a massza igényének megfelelően adjuk hozzá fokozatosan, és simára gyúrjuk.
A marcipánt különféle aromákkal lehet ízesíteni. A legcélszerűbb, ha az édes mandulába kis mennyiségű keserű mandulát (lehetőleg nem aromát) keverünk. A keserű mandula adja a marcipán sajátos izét, de csak akkor, ha nincs túlzott mértékben adagolva. Ekkor ugyanis már kellemetlen, maró ízt ad. A keserű mandula íze akkor kellemes, ha éppen csak érzékelhető.

Megjegyzés / tipp:

Fóliába csomagolva sokáig eláll, hűtőben tartva.
Bevonó marcipánhoz 2-szer, vagy 3-szor több porcukrot használunk fel.
0 komment 18 ember kedveli sebaricsi
2012.08.22 17:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mandulát forró, újraforrástól számított, tiszta mandulákat, napig szétterítve, cukros mandulával, maradék mandulát, massza igényének, marcipánt különféle, édes mandulába, keserű mandula, marcipán sajátos, összedolgozzuk, Marcipánmassza, legcélszerűbb, újraforrástól, kicsúsztatjuk, diódarálóval, érzékelhető, szétterítve, kellemetlen, marcipánhoz, fokozatosan, megfelelően, porcukorral, mandulákat, mandulával, ledaráljuk, mennyiségű, mandulabél, használunk, sziruposra, csomagolva, elegyítjük, különféle, aromákkal, ízesíteni, könnyedén, mandulabél, porcukor, sziruphoz,
Csokis pöfeteg
0 komment 6 ember kedveli
Sütőtök krémleves krutonnal
0 komment 1 ember kedveli
Sajtleves hagymával
0 komment 5 ember kedveli
Kolbásszal töltött sertéskaraj
0 komment 6 ember kedveli
Amerikai citromos szelet
1 komment 2 ember kedveli
Gesztenyés bukta
0 komment 2 ember kedveli
Túrógombóc -egyszerű, de nagyszerű-
0 komment 37 ember kedveli
Fűszeres rizzsel töltött karalábé vegetáriánus elkészítése.
0 komment 7 ember kedveli
A királynő tyúkhúslevese
0 komment 2 ember kedveli
Túrófánk gyors
0 komment 18 ember kedveli
Spenótturmix
0 komment 2 ember kedveli
Almás fánk
0 komment 5 ember kedveli
Kapros túrófasírt zöldborsós kölessel
0 komment 10 ember kedveli
Spenót fasírt
0 komment 3 ember kedveli
Kakukkfüves tepsis csirke.
0 komment 2 ember kedveli
gombafasirt
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.