Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kovászolt töltött káposzta pulykahússal recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1,5 kg pulykacomb filé
» 20 dkg rizs
» só
» őrölt bors
» pirospaprika
» 5 gerezd fokhagyma
» 1 vöröshagyma
» 40 dkg szalonna
» 1 fej káposzta
» 2 szelet pirított kenyér
» 2 csokor kapor
» 1 evőkanál ecet
» A rántáshoz 3 fakanál liszt és 2 fakanál sertészsír
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A káposztát leveleire szedjük, és forró, sós, ecetes vízzel leöntjük. Ebben állni hagyjuk, míg kihűl, majd öt literes üvegbe tesszük. Enyhén sós vízzel felöntjük, kaprot teszünk bele, pirított kenyeret nyomkodunk a tetejére, lefedjük egy kistányérral, és napon 2-3 napig érleljük.
A pulykahúst, füstölt szalonnát, fokhagymát és vöröshagymát ledaráljuk. Egy nagyobb tálba öntjük a rizzsel együtt. Fűszerezzük őrölt paprikával, sóval, borssal, és alaposan összegyúrjuk. Az előre bekovászolt káposzta leveleit lecikkezzük, és kis darabokra tépjük. Megtöltjük pulykahúsos masszával. Tölcséralakban felcsavarjuk, és a végeit benyomkodjuk. A sertészsíron liszttel világos rántást készítünk, ezzel kikenjük a cserépedényünk (vagy fazekunk) alját, és oldalát. Egy csokor kaprot teszünk az aljába, majd szorosan egymás mellé belehelyezzük az apró töltött káposztákat. Enyhén megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem teljesen ellepje. Ne öntsük tele, mert akkor a főzés során könnyen kifut! Lefedjük, és sütőben (vagy kemencében) másfél órán át főzzük. Kb. két órát állni hagyjuk, hogy lassan hűljön ki.
Megjegyzés / tipp:

Bármilyen más húsból is elkészíthető, nem csak pulykahúsból.
0 komment 6 ember kedveli mildiko50
2012.01.18 10:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
káposztát leveleire, nagyobb tálba, rizzsel együtt, előre bekovászolt, végeit benyomkodjuk, sertészsíron liszttel, csokor kaprot, apró töltött, főzés során, cserépedényünk, Tölcséralakban, belehelyezzük, vöröshagymát, kistányérral, felcsavarjuk, sertészsíron, pulykahúsból, elkészíthető, pirospaprika, benyomkodjuk, összegyúrjuk, pulykahússal, bekovászolt, pulykahúsos, Fűszerezzük, káposztákat, lecikkezzük, vöröshagyma, fokhagymát, ledaráljuk, sertészsír, pulykahúst, nyomkodunk, paprikával, Megtöltjük, pulykacomb filé, rizs, őrölt bors, pirospaprika, gerezd fokhagyma, vöröshagyma, szalonna, káposzta, szelet pirított kenyér, csokor kapor, evőkanál ecet,
Erdélyi borjútokány
0 komment 3 ember kedveli
Kínai csirkeszárny
0 komment 1 ember kedveli
Rusei sapkák
0 komment 7 ember kedveli
Sangria by Serenella... meleg nyári napra!
0 komment 1 ember kedveli
"Pelyhes " csirkeropogós !
0 komment 14 ember kedveli
Pikáns csirkesaláta
0 komment 2 ember kedveli
Erdélyi zsiványpecsenye puliszkával
0 komment 1 ember kedveli
Zsírégető Áfonyás Álom
0 komment 4 ember kedveli
Banánkrémleves őszibarackkal
0 komment 4 ember kedveli
Tócsni,zöldséggel és sajttal...
6 komment 12 ember kedveli
Marokkói csirkekebab!
0 komment 7 ember kedveli
Fincsi kifli
0 komment 4 ember kedveli
Tejszínes-gombás csirkeragu
0 komment 5 ember kedveli
Brokkolis pulykamell
0 komment 1 ember kedveli
Ravioli tejszínmártásban.
0 komment 5 ember kedveli
Karfiolfelfújt
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.