|
Erdélyi gulyásleves
|
A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom,... |
2 komment
|
6 ember kedveli
|
rhs
2013.03.09 13:17
|
|
|
|
|
|
Jóasszony pecsenyéje
|
A tarját szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, majd dörzsöljük be összezúzott fokhagymával.
A szeleteket ke... |
0 komment
|
32 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.07 07:45
|
|
|
|
|
|
Tojáslikőr nyersen
|
Egy narancs héját apró kockára vágunk, és a fél liter vodkában áztatjuk /jól lezárva/ kb. két hétig. Ezalatt kioldódik a naranc... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
lacyapu
2013.03.06 19:25
|
|
|
|
|
|
Makaróni sajtkrémmel
|
A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. Olvasztott vaj... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
anaxor
2013.03.05 21:07
|
|
|
|
|
|
Őszibarack krémleves
|
Az őszibarackokat a cukorral, citromlével, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített (jól jöhet egy fűszertojás) vízben feltesszük fő... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.04 15:37
|
|
|
|
|
|
Sertésragúleves gazdagon !
|
Egy serpenyőben felmelegítem az olajat és ráteszem a kockára vágott hús pirítani.
Ezek után beleteszem még a hagymát is, kever... |
0 komment
|
18 ember kedveli
|
ibolya58
2013.03.04 22:05
|
|
|
|
|
|
Zöldséges baconos fánk !
|
A sütőt 200 fokra előmelegítem .
Egy közepes nagyságú edényben felteszem a vizet, cukrot, vajat és a sót melegíteni.
Amikor ... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ibolya58
2013.03.04 22:03
|
|
|
|
|
|
Sertésborda tejszínes uborkával és póréval
|
Az uborkát meghámozom , hosszában kettévágom és kikaparom a magos részét.
Kis félholdakra felszeletelem .
A hússzeleteket bes... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
ibolya58
2013.03.04 22:08
|
|
|
|
|
|
Lebbencsleves
|
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és zsírját fazékban
kiolvasztjuk. Rátesszük a finomra vagdalt hagymát, majd... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.04 09:23
|
|
|
|
|
|
Kolbászleves
|
A kínai kelt megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és hosszában négyfelé vágjuk. Torzsáját ék alakban kimetsszük, leveleit szélese... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.03 08:04
|
|
|
|
|
|
|