|
Máglyarakás
|
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat vékonyan fölszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és 5 deka mar... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
birann
2013.07.25 21:07
|
|
|
|
|
|
Lecsós rakott hús
|
A húst megsózom, befűszerezem - csirkemellhez tehetünk kakukkfüvet, sertéscombhoz pedig a majorannát részesítsük előnyben!
A k... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
birann
2013.07.25 13:53
|
|
|
|
|
|
Erdei gyümölcsleves
|
A magozott meggybefőttet egy nagy edénybe tesszük a levével együtt, majd kiegészítjük annyi vízzel hogy
egy liter legyen.
Bel... |
1 komment
|
5 ember kedveli
|
leonard22
2013.07.23 20:31
|
|
|
|
|
|
Rakott húsos padlizsán
|
Mossuk meg a padlizsánt, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg! Hagyjuk így fél órát, majd töröljük meg. Egy serpenyőbe tegyünk ... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
birann
2013.07.23 18:44
|
|
|
|
|
|
Medvehagymával ízesített stefánia vagdalt
|
A lilahagymákat össze vágjuk apró kis darabkákra, a gombával együtt!Kevés olajon meg fonnyasszuk őket enyhén sózzuk borsozzuk,... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
asszonyfalo50
2013.05.08 21:57
|
|
|
|
|
|
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
|
Minden személyre számítsunk két tölteléket; minden egyes töltelékhez egy középnagyságú káposzta levelet; de nyáron sokkal jobb ... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
projo2
2013.04.13 02:09
|
|
|
|
|
|
Palacsintazserbó
|
10 dkg darált diót és 10 dkg cukrot összekeverünk.
2 kisebb vagy 1 nagy üveg baracklekvárt kevés rummal ízesítünk.
Kelt pal... |
1 komment
|
29 ember kedveli
|
yaskane
2013.03.20 22:03
|
|
|
|
|
|
Kelt " kiflicske"
|
A meleg tejbe rakom az élesztőt és a cukrot, hagyom felfutni.
Egy nagyobb tálba rakom a lisztet, sót, élesztős tejet, vizet , ... |
2 komment
|
36 ember kedveli
|
ibolya58
2013.03.10 22:53
|
|
|
|
|
|
Jóasszony pecsenyéje
|
A tarját szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, majd dörzsöljük be összezúzott fokhagymával.
A szeleteket ke... |
0 komment
|
32 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.07 07:45
|
|
|
|
|
|
Bakonyi betyárleves
|
Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a füstölt szalonnát, rá a húst és fehéredésig pirítom. Ezután megszóróm pir... |
2 komment
|
10 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.03 08:23
|
|
|
|
|
|
|