|
Padlizsános zakuszka
|
megsütjük fémlapon, nyílt lángon vagy sütőben a padlizsánokat, a paradicsompaprikát és a kápiát
megpucoljuk lehúzzuk a héjuka... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.20 11:22
|
|
|
|
|
|
Vadász- nokedli
|
A lisztből, 3 tojásból, vízből és kevés sóból nokedli tésztát keverek, közben enyhén sós vizet forralok egy nagyobb edényben.
... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
feviroza
2014.11.13 11:59
|
|
|
|
|
|
Bakonyi fácán
|
A fácánmelleket kiklopfolom, majd a szalonnát rátűzdelem, kissé megsózom, majd állni hagyom fél órát. Ezután a lisztbe beleforg... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
kicsidyya
2014.06.09 22:23
|
|
|
|
|
|
Fokhagymás gomba
|
A foghagymát cikke, szedjük,megtisztítjuk majd fokhagymatörőn áttörjük.Sózzuk ,és két kanál olaj hozzáadásával krémet készítünk... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.10.24 22:29
|
|
|
|
|
|
hússal töltött padlizsán
|
Alaposan megmossuk a padlizsánokat,majd úgy hámozzuk,hogy a zöldségünkön maradjon egy-egy sáv héj.közben felteszünk egy liter s... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.10.17 23:03
|
|
|
|
|
|
Lecsó
|
A felaprózott hagymát, üvegesre párolom az olajon, rádobom a feldarabolt paradicsomot és megsózom. Fedő alatt 5-10 perc. Jöhet ... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
negyesigy
2013.10.07 07:24
|
|
|
|
|
|
Sült alma vaniliamártással
|
1.)A töltelékhez a mazsolát , a sárgabarackot és a diót felaprózzuk ,hozzákeverjük a gyömbért ,a fahéjat és a mézet.a citrom hé... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.09.20 16:41
|
|
|
|
|
|
Csokis puding, babapiskótával
|
A babapiskótát felaprózzuk, két kisebb tálba rakjuk.
A tejet a cukorral felforraljuk. Előtte kiveszünk belőle
kb. 5-6 evőkaná... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
lovaszmarika
2012.08.12 22:09
|
|
|
|
|
|
Kenyértésztában sült-fűszeres vaddisznó
|
Először a tészta alapanyagait (a tojás kivételével, mivel az a sütés előtti lekenéshez való) összekeverjük, kézzel jól kidolg... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.10 17:33
|
|
|
|
|
|
Vadkacsamáj pástétom
|
A felforrósított libazsíron pároljuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket zúzva, és a babérleve... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.09 23:22
|
|
|
|
|
|
|