|
Francia hagymaleves
|
A hagymákat pucoljuk majd szeleteljük és megpároljuk egy párolóedényben, a teavajon. Amikor összeesett, besűrítjük az 1 ek. lis... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
hornoke
2014.09.29 14:05
|
|
|
|
|
|
Rakott padlizsán rizzsel
|
A padlizsánt megmossuk, kb. 2 cm-es karikákra vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, pihentetjük. A paprikát, paradicsomot is megmossu... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
bankyerika
2014.09.12 10:07
|
|
|
|
|
|
Juhturós puliszka
|
1 liter vizet felteszünk forrni, 1 kk sóval. Amikor forr, beleöntjük a kukoricadarát, majd folyamatos kevergetés mellett addig ... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
niki74
2014.09.10 16:44
|
|
|
|
|
|
Csirkemelles rakott tészta
|
A tésztát kifőzzk, lecsepegtetjük A csirkemellet ujjnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolaj és vaj keverékén át... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
patakigigi
2014.07.23 23:52
|
|
|
|
|
|
Dödölle
|
A krumplikat megtisztítjuk és felkockázzuk és 2 l vízben megfőzzük, amihez 1 evőkanál sót adunk. Amikor a krumpli megpuhult a l... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
simocsi
2014.07.16 01:39
|
|
|
|
|
|
Sztifádó
|
A felkockázott húst kis olajon megfuttatjuk, majd a paradicsompürével felöntjük. Borsot teszünk mellé, beleszórjuk a fahéjat, a... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
simocsi
2014.07.15 19:57
|
|
|
|
|
|
Cukkini rizotto
|
A cukkinit kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Közben megcsináljuk a kockából az alaplevet, és melegen tartom. Olaj... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
niki74
2014.06.30 21:30
|
|
|
|
|
|
Olcsó leves
|
A hagymát karikára szeljük, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az ételízesítőt és a bazsalikomot, majd felengedjük vízzel (kb. 2 l).... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szonoczky
2014.06.24 19:27
|
|
|
|
|
|
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
|
A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük.
A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot,... |
1 komment
|
16 ember kedveli
|
feviroza
2014.05.15 09:24
|
|
|
|
|
|
Erdélyi káposztás libamell
|
A libamellet megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és forró serpenyőben kevés olajon minden oldalát megpirítjuk, majd megöntö... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
feviroza
2014.05.14 14:30
|
|
|
|
|
|
|