|
Erdélyi céklaleves.
|
A krumplit sós vízben főzni kezdjük. Lereszeljük a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a peszternákot, a hagymát és a céklát. ... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.25 16:13
|
|
|
|
|
|
Zöldborsós aprópecsenye.
|
A húst mossuk meg, és vágjuk szeletre, majd vékony csíkokra.
A szalonnát vágjuk apró kockákra, a hagymát pucoljuk meg és koc... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
kis-vakond
2012.08.29 18:39
|
|
|
|
|
|
Tejszínes spenót mazsolával
|
A spenótot megtisztítjuk, több vízben alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. Pár percre forró vízbe dobjuk, majd hagyjuk kihűlni... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.31 13:05
|
|
|
|
|
|
Stefánia vagdalt
|
A sütőt előmelegítjük (légkeveréses 180 fok).
A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A legvégén dob... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.02 15:20
|
|
|
|
|
|
Lecsós pacal bográcsba
|
A zsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát, rátesszük a felcsíkozott pacalt, meghintjük és elkeverjük a... |
1 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.07 16:06
|
|
|
|
|
|
Káposztalé-leves székelyesen
|
A csontokat bő hideg vízben,kevés sóval főni tesszük.20-30 perc után,ha felforrt lehabozzuk,hozzáadunk pár szem borsot,a darabo... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
mank87
2012.01.03 19:50
|
|
|
|
|
|
Malacnyelv lencsével...
|
A lencsét megmossuk, és 1-2 órára beáztatjuk. A nyelvet megmossuk. A hagymát és három gerezd fokhagymát meghámozunk.
A ny... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.27 07:43
|
|
|
|
|
|
Töltött káposzta darált hússal
|
A káposzta sérült leveleit lefejtjük, eldobjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Akkora edényben, amibe belefér egészben ... |
2 komment
|
12 ember kedveli
|
kepenyestibor
2011.12.12 22:22
|
|
|
|
|
|
Csigapörkölt
|
Igazán a szép, nagy koranyári éticsiga alkalmas az elkészítésére. A csigákat tartsuk néhány napig fedeles kosárban, hogy a bélt... |
2 komment
|
22 ember kedveli
|
donaldduck
2011.12.11 17:03
|
|
|
|
|
|
|