|
Jóasszony pecsenyéje
|
A tarját szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, majd dörzsöljük be összezúzott fokhagymával.
A szeleteket ke... |
0 komment
|
32 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.07 07:45
|
|
|
|
|
|
Bakonyi sertésszelet
|
A jól kivert szeleteket sózzuk,
borsozzuk, lisztbe mártjuk, és kevés zsíron majdnem puhára sütjük. Ezután a
szeleteket kivess... |
0 komment
|
18 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.07 07:29
|
|
|
|
|
|
Lebbencsleves
|
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és zsírját fazékban
kiolvasztjuk. Rátesszük a finomra vagdalt hagymát, majd... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.04 09:23
|
|
|
|
|
|
Darálthúsos bugaci leves
|
Füstölt szalonnát apró kockára vágunk, majd zsírjára olvasztjuk. Finomra vágott hagymát megdinsztelünk a zsiradékban, majd bele... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.03 08:30
|
|
|
|
|
|
Sonkagulyás
|
A zsírt, egy fazékban felforrósítjuk, majd üvegesre fonnyasztjuk rajta a megtisztított, és finomra metélt vöröshagymát. A tűzrő... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.02 06:10
|
|
|
|
|
|
Köménymagos leves
|
A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.01 17:22
|
|
|
|
|
|
Hamis gulyásleves
|
Az olajban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát. Meghintjük pirospaprikával, gyorsan felengedjük kevés ... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.01 17:18
|
|
|
|
|
|
Suhantott leves
|
A zsírban megpároljuk a hagymát, petrezselyem zöldjét, majd hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát.
Vízzel felengedjük, megsó... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.01 06:25
|
|
|
|
|
|
Olcsó bögrés-mákos
|
Az összetevőket egy tálban összekevertem, és a kizsírozott - kilisztezett tepsiben 200 fokos sütőben/ alul-felül/ kb. 20 percig... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
pozsonyif
2013.02.13 22:12
|
|
|
|
|
|
Almás kenyérfelfújt
|
A kenyérszeleteket - miután héjukat levágtuk - átlósan kettéhasítjuk; először vajjal, majd lekvárral megkenjük mind... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
anaxor
2013.02.04 15:32
|
|
|
|
|
|
|