|
Csoki likőr
|
Főzzünk 4 deci erős fekete kávét és szűrjük le. A cukrot a kávéval sziruppá főzzük. A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás c... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
angyalka___
2013.04.01 16:17
|
|
|
|
|
|
Házi paradicsomlé
|
A megmosott paradicsomot apróra szeleteljük.Lassú tűzön egy órán át főzzük,majd átpasszírozzuk. Visszatesszük a tűzre a papriká... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
kondacsistvanne
2012.10.04 21:49
|
|
|
|
|
|
Cseresznye-szirupban-
|
A kimagozott és megmosott cseresznyét megszárítom papírtörlővel. A cukrot és a vizet elkezdem egy lábosban főzni, még mielőtt f... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.14 11:12
|
|
|
|
|
|
Epres rebarbara lekvár
|
A gyümölcsöket megmosom, az epret négyfelé a rebarbarát hámozás után szeletekre vágom fel.
Egy magasfalú edénybe a gyümölcsök... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
ibolya58
2012.06.06 22:46
|
|
|
|
|
|
Rebarbarás eperlekvár.
|
A tisztított rebarbarát, és epret vágjuk apró darabokra, és a cukorral együtt tegyük fel egy kis fazékban párolódni. Kb. 20 p... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.04 19:44
|
|
|
|
|
|
Uborkasaláta télre
|
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval. 1 napig állni hagyjuk, és üvegekbe töltjük.... |
0 komment
|
57 ember kedveli
|
kormilla
2012.02.11 15:34
|
|
|
|
|
|
Csalamádé télre
|
A paprikát, paradicsomot, hagymát, uborkát, káposztát lereszeljük vagy leszeljük. Rátesszük az ecetet, cukrot, sót és a borkénp... |
5 komment
|
64 ember kedveli
|
kormilla
2012.02.10 14:45
|
|
|
|
|
|
Fűszeres narancs
|
A narancs héját alaposan mossuk le, majd a narancsot vágjuk fél cm vastag karikákra.
A szeleteket tegyük egy lábasba, öntsük f... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
cila1
2012.02.06 16:01
|
|
|
|
|
|
Gyömbéres banándzsem
|
A banán héját lehúzni és a banánt kis darabokra vágni, majd a felét kevés vízzel pépesre főzni.
A gyömbért meghámozni, finomra... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
cila1
2012.02.06 15:28
|
|
|
|
|
|
Narancsdzsem...
|
2 kg narancsot vásárolunk, alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy egy éles késsel lehántjuk és szálká... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.27 13:48
|
|
|
|
|
|
|