|
Tárkonyos zuzaragu leves
|
Alaposan tisztítsuk meg a zúzát, majd vágjuk fel kicsinyke kockákra. Kedvenc fazekunkba eresszünk mintegy 2,5 liter vizet, teg... |
1 komment
|
6 ember kedveli
|
feviroza
2015.08.05 17:20
|
|
|
|
|
|
Káposztás paszuly csülökkel
|
A savanyú káposztát egy kicsit összevágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, azután hideg vízbe feltesszük főzni, dobunk a víz... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
feviroza
2014.12.08 10:07
|
|
|
|
|
|
Füstölt- húsos- tárkonyos leves
|
A húst (csontot), a hagymával, fokhagymával, borssal, puhára főzöm.Sót csak a végén teszek bele, mert általában a füstölthús, só... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.11 10:26
|
|
|
|
|
|
Bajai halászlé
|
A halat megtisztítjuk, kívülről megmossuk (utána már nem szabad mosni). Majd felbontjuk, a belsőséget kiszedjük - ikrát-te... |
1 komment
|
1 ember kedveli
|
szaszi98
2013.12.19 17:36
|
|
|
|
|
|
Scsí
|
A marhahúst lemossuk,és hideg vízbe főni tesszük,majd habját leszedjük és bezöldségeljük. Sóval ,borssal fűszerezzük,majd ha kés... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.08 13:37
|
|
|
|
|
|
Legényfogó leves
|
Az olajon arany barnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az u... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
galambjani
2013.02.16 09:54
|
|
|
|
|
|
Tiszai halászlé-bográcsban-
|
Először is tüzet gyújtunk, majd elkészítjük az alaplevet. A zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadj... |
2 komment
|
5 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.16 14:42
|
|
|
|
|
|
Bárányhúsos csorba leves.
|
A zöldségeket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, a ceruzababot 3 cm hosszúra, majd kezdjük el dinsztelni a forró olajon.
6-7 perc után ... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.03 14:17
|
|
|
|
|
|
Káposztás bableves cipóban
|
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, feltesszük főzni, majd 10-15 perc múlva leöntjük róla a vizet, és tiszta sós ... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.06 15:08
|
|
|
|
|
|
|