|
Magyaros gombócleves
|
A krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát aprór... |
1 komment
|
39 ember kedveli
|
xamada
2012.03.02 09:46
|
|
|
|
|
|
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
|
Elkészítés:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, a vöröshagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és apróra vá... |
0 komment
|
17 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.14 07:12
|
|
|
|
|
|
Húsgombóc csorba !
|
A hagymát apróra vágom, kevés olajban megdinsztelem.
A darált húst, a tojással, a dinsztelt hagymával, sóval, borssal összekev... |
0 komment
|
15 ember kedveli
|
ibolya58
2012.07.10 22:44
|
|
|
|
|
|
Francia hagymaleves
|
A fokhagymát apró kockákra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk; a vajon és az olajon lassú tűzön megdinszteljük.
Meghintjük... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
xamada
2011.12.29 07:01
|
|
|
|
|
|
Darálthúsos bugaci leves
|
Füstölt szalonnát apró kockára vágunk, majd zsírjára olvasztjuk. Finomra vágott hagymát megdinsztelünk a zsiradékban, majd belet... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.03 08:30
|
|
|
|
|
|
Zempléni tárkonyos burgonyaleves-cipóban
|
A felhevített olajon fedő alatt félpuhára pároljuk vékony szeletekre vágott hagymát, fehérrépát és sárgarépát, majd sózzuk, bors... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.12 13:43
|
|
|
|
|
|
Káposztalé-leves székelyesen
|
A csontokat bő hideg vízben,kevés sóval főni tesszük.20-30 perc után,ha felforrt lehabozzuk,hozzáadunk pár szem borsot,a darabok... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
mank87
2012.01.03 19:50
|
|
|
|
|
|
Húsgombócos karalábéleves
|
Keverjük össze a húst a rizzsel, az áttört fokhagymával és a tojásfehérjével. Fűszerezzük sóval, borssal, majd formázzunk apró g... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.19 09:26
|
|
|
|
|
|
Halászlé
|
Legjobb, ha 1.30- 1.60 kg -os pontyokat veszünk.
Tisztítás után beirdaljuk, azaz 3-4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába ... |
5 komment
|
6 ember kedveli
|
kicsimaszat
2012.12.06 23:21
|
|
|
|
|
|
Batyus leves
|
A darált húst sóval, borssal, majorannával összegyúrjuk.
A tojással, a liszttel, meg a vízzel ruganyos tésztát gyúrunk, enyhén ... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.03.17 10:56
|
|
|
|
|
|
|