Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Savanyúság-karfiol és brokkoli- recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 2 db 1,5 l-es üveghez:
» 2 fej karfiol
» 1 fej brokkoli
» 2 piros színű paprika
» 6 evőkanál cukor
» só
» 1 evőkanál koriandermag
» fél kávéskanál szalicil
» 3 dl 10%-os ecet
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és gondosan megmossuk, majd lecsepegtetjük. Ugyanígy járunk el a brokkolival is. A paprikát megmossuk kicsumázzuk, és vékony csíkokra vagy karikára vágjuk.

Nagy lábasban bő, enyhén sós vizet forralunk, majd beletesszük a karfiolt, és 2-3 percig blansírozzuk. Lyukacsos kanállal tiszta konyharuhára kiszedjük, és kihűtjük. A karfiol vizében a brokkolit is blansírozzuk, majd szintén konyharuhán kihűtjük. Hozzáöntjük az ecetet fél liter vízhez, beletesszük a cukrot, 3 dkg sót, a fűszereket, és felforraljuk. Az üvegeket megtöltjük, egy sor karfiol, egy sor brokkoli váltogatásával, az oldalára paprikacsíkokat dugdosunk. Felöntjük a forró lével, a tetejére csipet szalicilt teszünk, szorosan lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük. Ott hagyjuk kihűlni, s csak utána tesszük száraz, hűvös helyre.
Megjegyzés / tipp:

Hagyjuk kihűlni, s csak utána tegyük száraz, hűvös helyre.
1 komment 15 ember kedveli szelidszeder
2012.01.16 08:23
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
vzsuzsa64 2012.01.18. 09:23 (#1)
A recept jó,szalicilt vagy más tartósítót soha nem teszek semmibe,már a környezetem is át vette ezt a befőzési módszert.Soha nem romlik meg semmi.
Címkék
karfiolt megtisztítjuk, paprikát megmossuk, karfiol vizében, üvegeket megtöltjük, oldalára paprikacsíkokat, forró lével, tetejére csipet, paprikacsíkokat, váltogatásával, lecsepegtetjük, megtisztítjuk, blansírozzuk, koriandermag, konyharuhára, blansírozzuk, felforraljuk, Hozzáöntjük, beletesszük, kicsumázzuk, beletesszük, brokkolival, konyharuhán, fűszereket, Savanyúság, megtöltjük, kávéskanál, Lyukacsos, dugdosunk, szalicilt, megmossuk, forralunk, megmossuk, kiszedjük, l-es üveghez, karfiol, brokkoli, piros színű paprika, evőkanál cukor, evőkanál koriandermag, kávéskanál szalicil, 10%-os ecet,
Rizses hús
0 komment 4 ember kedveli
Hagymás-tojásos burgonyasaláta
0 komment 9 ember kedveli
Mustáros-gombás csirkemáj
0 komment 9 ember kedveli
Lazacleves
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos,sonkás buci
1 komment 9 ember kedveli
Hagymás rostélyos
1 komment 41 ember kedveli
Bolognai ragu
0 komment 1 ember kedveli
csirkeragu leves
0 komment 3 ember kedveli
Lucskos káposzta másképpen
1 komment 10 ember kedveli
Juhturós puliszka
0 komment 4 ember kedveli
Sertésflekken
0 komment 28 ember kedveli
Sült banán
0 komment 2 ember kedveli
Sárgaborsó tócsni
0 komment 7 ember kedveli
Káposztás batyu...
0 komment 10 ember kedveli
Madártej...
0 komment 13 ember kedveli
Székelygulyás
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.