Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és gondosan megmossuk, majd lecsepegtetjük. Ugyanígy járunk el a brokkolival is. A paprikát megmossuk kicsumázzuk, és vékony csíkokra vagy karikára vágjuk.
Nagy lábasban bő, enyhén sós vizet forralunk, majd beletesszük a karfiolt, és 2-3 percig blansírozzuk. Lyukacsos kanállal tiszta konyharuhára kiszedjük, és kihűtjük. A karfiol vizében a brokkolit is blansírozzuk, majd szintén konyharuhán kihűtjük. Hozzáöntjük az ecetet fél liter vízhez, beletesszük a cukrot, 3 dkg sót, a fűszereket, és felforraljuk. Az üvegeket megtöltjük, egy sor karfiol, egy sor brokkoli váltogatásával, az oldalára paprikacsíkokat dugdosunk. Felöntjük a forró lével, a tetejére csipet szalicilt teszünk, szorosan lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük. Ott hagyjuk kihűlni, s csak utána tesszük száraz, hűvös helyre.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hagyjuk kihűlni, s csak utána tegyük száraz, hűvös helyre.
|
|
|
|
1 komment
|
15 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.16 08:23
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
vzsuzsa64 |
2012.01.18. 09:23 (#1) |
|
|
A recept jó,szalicilt vagy más tartósítót soha nem teszek semmibe,már a környezetem is át vette ezt a befőzési módszert.Soha nem romlik meg semmi. |
| |
|
|
|
karfiolt megtisztítjuk, paprikát megmossuk, karfiol vizében, üvegeket megtöltjük, oldalára paprikacsíkokat, forró lével, tetejére csipet, paprikacsíkokat, váltogatásával, lecsepegtetjük, megtisztítjuk, blansírozzuk, koriandermag, konyharuhára, blansírozzuk, felforraljuk, Hozzáöntjük, beletesszük, kicsumázzuk, beletesszük, brokkolival, konyharuhán, fűszereket, Savanyúság, megtöltjük, kávéskanál, Lyukacsos, dugdosunk, szalicilt, megmossuk, forralunk, megmossuk, kiszedjük, l-es üveghez, karfiol, brokkoli, piros színű paprika, evőkanál cukor, evőkanál koriandermag, kávéskanál szalicil, 10%-os ecet,
|
|
|
|
|