|
Rozsos-rozmaringos cipó
|
A rozslisztet a búzaliszttel összekeverem, közepébe kisebb mélyedést készítek és beleszórom a cukrot. Erre morzsolom az élesztőt... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
sz-andi
2014.02.21 19:08
|
|
|
|
|
|
Ökörszem
|
1.A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkán 2 cm vastagra sodorjuk, nagy fánkszaggatóval ... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.21 09:58
|
|
|
|
|
|
Sonkás-sajtos kiflik kelt tésztából
|
1 dl langyos tejben az élesztőt a cukorral felfuttattam, majd az összes hozzávalót összegyúrtam. 10 perc pihentetés után könnyed... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.06 09:00
|
|
|
|
|
|
Alfalusi paszulyleves
|
Az előző este beáztatott paszulyt a füstölt hússal puhára főzzük.Közben a salátát vagy madársalátát felvagdaljuk megsózzuk,többs... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.31 09:08
|
|
|
|
|
|
Citromos kifli
|
A hozzávalókból,a szokásos módon kelt tésztát készítünk,kelesztés után kinyújtjuk és kifliket sodrunk belőle.A kifliket lekvárra... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.29 09:01
|
|
|
|
|
|
Bundás káposzta
|
A káposzta torzsáját kivágjuk,és a felforrósított húslevesben 12 percig abáljuk.Kivesszük,lecsöpög tetjük,majd 8 részre vágjuk.A ... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.09 13:37
|
|
|
|
|
|
Juhtúros pogácsa
|
A lisztet a zsiradékkal és a juhtúróval jól elmorzsolom, majd a 3 deka élesztőt, sót belemorzsolom és 1 egész tojással összedolg... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
francesca
2014.01.07 14:15
|
|
|
|
|
|
Napraforgó
|
A töltelékhez ledaráljuk a sonkát, adunk hozzá kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított vagy reszelt hagymát, resze... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
liza1
2013.12.27 19:03
|
|
|
|
|
|
Márványkuglóf
|
A margarint simára keverjük. Apránként hozzáadunk 275 g cukrot, a vaníliás cukrot, a rum aromát és egy pici sót. Ezt addig kever... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
liza1
2013.12.27 18:33
|
|
|
|
|
|
Pizzás csiga
|
A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Kétszeresére kelesztjük, majd kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Megke... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
amentida
2013.11.24 12:45
|
|
|
|
|
|
|