|
Tejszínes citromleves...
|
A citromokat meghámozzuk, karikákra vágjuk, a magokat kidobjuk.
A vízben a cukor 3/4 részével, a vaníliás
cukorral, a fa... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.02 09:46
|
|
|
|
|
|
Vilmoskörte-leves-
|
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk a fűszerekkel együtt. A meghámozott és négybe vágott körtét beletesszük.
Félpuhára főz... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.27 14:02
|
|
|
|
|
|
Cukkini krémleves...
|
A cukkinit meghámozzuk és karikákra daraboljuk, azután vajon megpároljuk a vöröshagymával és a
préselt fokhagymával együtt. ... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.19 06:51
|
|
|
|
|
|
Kolbászos fejtettbableves
|
A babot leöblítem, fazékba teszem, felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, ízlés szerint sózom, beledobom a babérlevelet és... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
mank87
2012.01.04 19:30
|
|
|
|
|
|
Tormaleves
|
A tormát megreszeljük, és citromlével elkeverjük. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet, majd hozzá... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
mank87
2012.01.04 19:25
|
|
|
|
|
|
Citromos fokhagymakrémleves...
|
A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A gerezdeket kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A sárga és a zö... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.26 05:35
|
|
|
|
|
|
Ínycsiklandó sajtkrémleves
|
A húsleveskockát belerakjuk kb. 2,5 liter vízbe, hogy feloldódjon. Ha ez megtörtént, belerakjuk a sajtokat.
Sóval, borssal fűsz... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
agica77
2011.12.25 20:28
|
|
|
|
|
|
Narancsleves habgaluskával-ahogy én készítem-
|
A fahéjból, a szegfűszegből és egy citrom lehámozott héjából körülbelül 1dl vízzel fűszerkivonatot készítünk, majd hagyjuk kih... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.15 07:34
|
|
|
|
|
|
Gyors bableves virslivel
|
A zöldségeket a fokhagymával együtt megtisztítjuk, felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, és egy kevés olajon megpároljuk. Rád... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
szofis
2011.12.12 18:50
|
|
|
|
|
|
|