Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Barackos csirkemell rozmaringos fánkkal recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg csirkemell (4 féldarab)
» 3 ek. olaj
» 4 fél őszibarack
» 4 nagyobb szelet sajt
» 10 dkg aszalt vegyes gyümölcs
» 1/2 dl konyak
» 2 dl tejszín
» Rozmaringos fánkhoz: 25 dkg burgonya
» 1,5 dkg élesztő
» 1 dl tej
» 1 ek. cukor
» 2 tojás
» 1 mk. őrölt rozmaring
» 15 dkg liszt
» olaj a sütéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A fánkhoz a krumplit meghámozzuk, megmossuk majd kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Összetörjük és hagyjuk kihűlni. Az élesztőt elkeverjük langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. Dolgozzuk össze a burgonyával, a tojással, a rozmaringgal és a liszttel. Meleg helyen hagyjuk fél órát kelni.
A húst öblítsük le, sóval, borssal fűszerezzük. Serpenyőben forró olajon a húsokat 3-3 percig sütjük, majd hőálló tálba helyezzük. Minden szeletre ráhelyezünk egy félbevágott barackot, majd beborítsuk egy-egy szelet sajttal.
Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, a serpenyőben visszamaradt zsiradékra ráöntjük a konyakot, és felforraljuk. Az aszalt gyümölcsöket beledobáljuk, majd összeforraljuk, ráöntünk fél dl vizet, majd puhára pároljuk a gyümölcsöt, hozzáadjuk a tejszínt és 12 percig forraljuk még.
A megkelt tésztából kis gombócokat formázunk és bő olajban kisütjük.
Addig a sütőt 240°C ra előmelegítjük, a húsra ráolvasztjuk a sajtot.
Tányérra szedjük, köré fánkot teszünk és meglocsoljuk a vegyes gyümölcsös mártással.
Megjegyzés / tipp:

Sertéshúsból is megcsinálható, de akkor több idő kell a sütéshez, és jobban illik hozzá a fagyasztott gyümölcsökből készített mártás.
0 komment 13 ember kedveli cocco
2012.02.17 16:48
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
krumplit meghámozzuk, élesztőt elkeverjük, cukorral felfuttatjuk, húst öblítsük, félbevágott barackot, aszalt gyümölcsöket, serpenyőben visszamaradt, megkelt tésztából, sütőt 240°C, húsra ráolvasztjuk, vegyes gyümölcsös, fagyasztott gyümölcsökből, összeforraljuk, gyümölcsökből, megcsinálható, előmelegítjük, gyümölcsöket, visszamaradt, meglocsoljuk, Sertéshúsból, felforraljuk, ráolvasztjuk, beledobáljuk, gyümölcsöket, rozmaringgal, felfuttatjuk, Összetörjük, Serpenyőben, meghámozzuk, burgonyával, Rozmaringos, fűszerezzük, rozmaringos, ráhelyezünk, félbevágott, fagyasztott, serpenyőben, zsiradékra, csirkemell féldarab, olaj, őszibarack, nagyobb szelet sajt, aszalt vegyes gyümölcs, konyak, tejszín, Rozmaringos fánkhoz burgonya, élesztő, cukor, tojás, őrölt rozmaring, liszt, olaj sütéshez,
Mogyorós tallérok !
1 komment 6 ember kedveli
Csülkös bableves
0 komment 16 ember kedveli
Petőfi leves grízgaluskával
0 komment 6 ember kedveli
Sajtos rudacska
0 komment 2 ember kedveli
Ördögpirula
0 komment 3 ember kedveli
Pillangó torta
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos-tejfölös lángos...
0 komment 34 ember kedveli
Swimming pool (édes női koktél)
0 komment 2 ember kedveli
Töltött bárány
0 komment 5 ember kedveli
Sütőtökkrémes piskóta...
0 komment 4 ember kedveli
Almás morzsás muffin !
1 komment 4 ember kedveli
Káposztasaláta
0 komment 8 ember kedveli
Máglyarakás könnyen
0 komment 10 ember kedveli
Fokhagymás hal ropogós bundában
0 komment 8 ember kedveli
Bundás káposzta
0 komment 11 ember kedveli
Borzaska
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.