|
Gulyásleves
|
A húst megmossuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradics... |
4 komment
|
15 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.05 00:28
|
|
|
|
|
|
Cukkinis szendvicskrém...
|
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával.
A meghámozott, kimagozott és 1x... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.04 12:15
|
|
|
|
|
|
Dorozsmai ponty...
|
A húsos szalonnát kockára vágjuk, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, átsütjük, majd a darabolt gombát i... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.29 08:42
|
|
|
|
|
|
Bácskai gombásrizs!
|
Először megpároljuk a rizst. Amíg fő, a felaprított hagymát olajon üvegesre dinszteljük. A paprikát csíkokra vágjuk, majd a hag... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
ibolya58
2012.01.28 14:25
|
|
|
|
|
|
lebbencsleves
|
A szalonnát apró kockára vágva kisütjük,
beletesszük a kissé összetört lebbencset s megpirítjuk a tésztát.
Az apróra vágott h... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
gizusmama
2012.01.25 22:47
|
|
|
|
|
|
Vörösboros resztelt csirkemáj...
|
Az olívaolajon egy mély serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát, hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és ... |
0 komment
|
20 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.24 09:03
|
|
|
|
|
|
Kolbászos leves!
|
A hagymát megtisztítom, finomra vágom, lábasban, az olajon, kis lángon 5 perc alatt megfonnyasztom.. A kolbász bőrét lehúzom - ... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
ibolya58
2012.01.21 15:10
|
|
|
|
|
|
vasvári cigány pecsenye!
|
a szűzérmét közepes vastagságúra / kis ujjnyra /
felszeletelem.
Besózom és borsozom,majd félre rakom.
Addig míg a hús pihen,... |
1 komment
|
23 ember kedveli
|
ibolya58
2012.01.21 13:57
|
|
|
|
|
|
Szalontüdő...
|
A tüdőt és sós vízben felteszem főni. A főzőlébe beleteszem az egész hagymát, egy teatojásba rakom a babérlevelet és az egés... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.19 16:14
|
|
|
|
|
|
Cukkinis-padlizsános tekercs...
|
Készítünk egy lecsószerű alapot. Mindent nagyon-nagyon vékonyra és hosszúkásra vágunk. A cukkini- és padlizsánszeleteket a zö... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.19 07:05
|
|
|
|
|
|
|