|
Házi kenőmájas
|
Előző este tejbe beáztatjuk a májat. Másnap kb 2 evőkanál olajon puhára sütjük. Közben a hagymákat üvegesre pároljuk majd fűsze... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
anitakezi
2014.03.16 13:08
|
|
|
|
|
|
Tonhalas krumplisaláta
|
A krumplit alaposan megmosom, majd héjában megfőzöm sós vízben. Ha lecsepegett, felszeletelem. A vöröshagymát felkarikázom, a f... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
nokedlee
2014.02.03 18:17
|
|
|
|
|
|
Boszorkány ujjak
|
Egy mély tálba szitálom a lisztet, rászórom a darabolt Rama margarint, a darált diót, a cukrot, az egész tojást és egy tojássár... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szabonori
2014.02.02 17:00
|
|
|
|
|
|
Alfalusi paszulyleves
|
Az előző este beáztatott paszulyt a füstölt hússal puhára főzzük.Közben a salátát vagy madársalátát felvagdaljuk megsózzuk,több... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.31 09:08
|
|
|
|
|
|
Szárazbableves csipetkével
|
A babot még előző este áztassuk be langyos vízbe.A zöldségeke tisztítsuk meg és vágjuk hosszúkás hasábokra ,a burgonyát kockár... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.11 11:23
|
|
|
|
|
|
Túró gombóc,edei gyümölcs öntettel
|
Egy fazékba odatesszük,az előző este beáztatott,a megmosott kölest a rizstejjel,a nádcukorral,a vaníliarúddal,csipet sóval és m... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.27 13:32
|
|
|
|
|
|
Narancsos sajttorta
|
A friss sajtot szitába tesszük és 5 órát állni hagyjuk ,hogy minden leve lecsöpögjön.Kipattintható tortaformát vajjal megkent z... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.18 23:59
|
|
|
|
|
|
Baconös fokhagymakrémleves cipóban
|
A bacont apró kockákra daraboljuk, majd jó ropogósra sütjük. Egy keveset kiveszünk belőle, ezt fogjuk majd díszítéshez ha... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
bozso35
2013.10.27 09:05
|
|
|
|
|
|
Paradicsomos bab
|
A babot sós vízben megfőzőm, mikor megfőtt, leszűröm. Egy lábasba beleöntöm a paradicsompürét. A hagymát és a fokhagymát kevés... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
nemarika
2013.10.17 23:11
|
|
|
|
|
|
Habart bableves
|
A babot előző este beáztatod. Főzés előtt leöntöd az áztatólevet, majd egy 5-6 l-es fazékban felteszed a babot főni a sóval. Am... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
laja374
2013.08.28 12:37
|
|
|
|
|
|
|