|
Olaszos sült burgonya
|
A burgonyákat megmossuk, és héjastul alufóliába csomagolva megsütjük. Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk és megpakoljuk sajt, ill... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.03 12:58
|
|
|
|
|
|
Tarka-barka sütik
|
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukrot, a tojásokat, és tésztát gyúrunk belőle. Ha összegyúrtu... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
fordgtr
2013.02.05 11:42
|
|
|
|
|
|
Gesztenyekrémes
|
A tésztát összegyúrom , majd fél órára a hűtőbe teszem fóliába csomagolva.
Ezután kb: fél cm vastagra kinyújtom és köröket sza... |
1 komment
|
8 ember kedveli
|
ibolya58
2013.01.01 21:25
|
|
|
|
|
|
Húsos gombás kosárka !
|
A tésztához a lisztet, sót elkeverem , majd hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat,tojássárgát, tejfölt.
Gyors mozdulatokkal össz... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
ibolya58
2012.12.31 23:19
|
|
|
|
|
|
Sörben sült lapocka !
|
Először a húst készítem elő, a felesleges zsírt levágom róla, s azután összekeverem a páchoz valókat.
A sót, pirospaprikát, b... |
2 komment
|
7 ember kedveli
|
ibolya58
2012.12.19 22:04
|
|
|
|
|
|
Kijevi csirkemell !
|
A csirkemellet lapjába felvágom ,s két fólia között kissé kiklopfolom .
a szeleteket sózom és borsozom , majd a hűtőbe rakom .... |
0 komment
|
13 ember kedveli
|
ibolya58
2012.10.29 22:14
|
|
|
|
|
|
Tarpai őznyársak.
|
A sütés előtti napon a húst bepácoljuk, a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.
A pác: A páclét vízből ecettel, h... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.08 16:48
|
|
|
|
|
|
Túrókrémes mogyorós kesz!
|
A tésztát összedolgozom gombóccá,majd fóliába csomagolom és a hűtőbe rakom legalább 1 órára.
Ezután 4-5 mm vastagra kinyújtom... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ibolya58
2012.09.21 21:29
|
|
|
|
|
|
Mákos almás pite !
|
A tésztához az átszitált lisztet összekeverem a többi hozzávalóval,ha egy kicsit száraz lenne a tészta , akkor kevés vizet lehe... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
ibolya58
2012.09.18 21:55
|
|
|
|
|
|
Marcipánmassza - Házilag
|
A mandulát forró vízbe tesszük, majd az újraforrástól számított 2-3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult, barna héjából könnyedé... |
0 komment
|
18 ember kedveli
|
sebaricsi
2012.08.22 17:54
|
|
|
|
|
|
|