|
Édes-savanyú paprikasaláta
|
A hagymát megtisztítjuk, hosszában vékony cikkekre vágjuk. A paprikák magházát eltávolítjuk, és hosszában felszeleteljük.
Eg... |
1 komment
|
11 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.23 08:11
|
|
|
|
|
|
Káposztás gőzgombóc
|
A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, és megpirítjuk. Amikor már szépen színesedik, kiszedjük az edényből. Zsírjában megpárolj... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.22 05:25
|
|
|
|
|
|
Almás krémes
|
Közepes méretű tepsibe alufóliát terítek, és megkenem margarinnal. Szépen kirakom a vékonyra vágott almaszeletekkel úgy, hogy f... |
1 komment
|
30 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.19 18:51
|
|
|
|
|
|
Magyaros körömpörkölt
|
A megtisztított körmöket kuktafazékba rakom, majd gyengén sózott vízben olyan puhára főzöm, hogy a csontok kicsúszhassanak... |
7 komment
|
12 ember kedveli
|
torpvitez
2012.02.13 23:01
|
|
|
|
|
|
Szarvaskolbász egyszerűen
|
A húsokat és a zsírszalonnát csíkokra vágjuk, majd nagylyukú darálón ledaráljuk. Az így kapott darálthúst összekeverjük a kétfé... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.10 12:08
|
|
|
|
|
|
Töltött dagadó káposztával
|
A káposztát apróra összevágom, az almát hozzáreszelem, borssal, köménnyel ízesítem.
A húst felszúrom középen, majd egy zsebe... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.10 08:27
|
|
|
|
|
|
Savanyú tüdőleves csicsókával
|
A tüdőt és a szívet 3-4 cm-es darabokba vágom. A lilahagymát és a fokhagymát finomra vágom, a száraz fűszereket mozsárban meg... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.09 23:29
|
|
|
|
|
|
Csülökpörkölt bográcsban
|
A húst felkockázzuk, a csontot is kettévágjuk, megmossuk. A bőrkét is beleszeljük a zsírosával együtt, de nagyobb darabokra, ... |
1 komment
|
16 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.07 16:17
|
|
|
|
|
|
Káposztás bableves csülökkel
|
A babot és a csülköt előző este beáztatjuk.
Másnap a csülköt feltesszük főni, később, amikor a csülök már puhulni kezd, hozz... |
1 komment
|
25 ember kedveli
|
laci50
2012.02.07 08:41
|
|
|
|
|
|
Káposztás bableves cipóban
|
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, feltesszük főzni, majd 10-15 perc múlva leöntjük róla a vizet, és tiszta sós... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.06 15:08
|
|
|
|
|
|
|