|
Erdélyi gulyásleves
|
A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom,... |
2 komment
|
6 ember kedveli
|
rhs
2013.03.09 13:17
|
|
|
|
|
|
Halászlé kiadósan, finoman
|
Én általában élőpontyot veszek, ugyanis ebben benne vannak a belsőségek is, és mi nem dobjuk ki a hal fejét sem, mert a fér... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.31 22:49
|
|
|
|
|
|
Tiramisu
|
A piskótát beáztatom a rumos kávéba
A két cs. pudingot elkészítem a 8 dl tejjel és a 4 evőkanál cukorral utána hagyom kihűlni
... |
3 komment
|
12 ember kedveli
|
yverd
2013.01.25 18:01
|
|
|
|
|
|
Csokis-diós
|
A fehérjét kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és azzal is keverjük kb. még 2 percig. Mikor kész, beletesszü... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.18 14:15
|
|
|
|
|
|
Hagymás csirkeflekken csípős brokkolival
|
Egy-két nappal korábban:
A csirkemelleket megmossuk, és szeletekre vágjuk.
Az 1 dl olajból, a mustáról, ketchupból,... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.17 11:28
|
|
|
|
|
|
Halászlé
|
Legjobb, ha 1.30- 1.60 kg -os pontyokat veszünk.
Tisztítás után beirdaljuk, azaz 3-4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába... |
5 komment
|
6 ember kedveli
|
kicsimaszat
2012.12.06 23:21
|
|
|
|
|
|
Tojásos nokedli különlegesen elkészítve.
|
Nagyon alaposan felverünk 6 db tojást megsózva abban az edényben, amelyben tálalni fogjuk, hozzákeverünk még egy-két evőkanál o... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
nagyi01
2012.11.03 12:18
|
|
|
|
|
|
Almás sütőtöktekercs.
|
A tölteléket készítem el először, ehhez a sütőtököt nagyságtól függően félbevágva 3/4-1 óra alatt puhára sütöm.
Az almáka... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.23 15:42
|
|
|
|
|
|
Néger kocka
|
A tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk a 9 tojássárgáját, majd a többi tésztához valót is.
A tésztá... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
egeszsegesen
2012.10.23 08:56
|
|
|
|
|
|
Töltött káposzta
|
A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámoz... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
zsolti1997
2012.08.12 22:06
|
|
|
|
|
|
|