|
Vilmoskörte-leves-
|
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk a fűszerekkel együtt. A meghámozott és négybe vágott körtét beletesszük.
Félpuhára fő... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.27 14:02
|
|
|
|
|
|
Barnasörös marhapite
|
A zsíron az apróra vágott hagymát világosbarnára pirítjuk.
A marhanyakat kis kockákra felvágjuk, és több részletben a hagymáh... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.15 20:11
|
|
|
|
|
|
Töltött kacsasült...
|
Lereszeljük a káposztát és a nyers birsalmát. Kis sóval, cukorral megpároljuk, és néhány csepp almaecettel ízesítjük.
Ha ké... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.12 11:50
|
|
|
|
|
|
Martini (ahogy én készítem)
|
5 l-es befőttes üveg, 1 kg rizs, 1,5 kg cukor, 1 citrom apróra vágva, 6 cm-nyi vaniliarúd 1 cm-es darabokban (vagy 4 csomag van... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.10 10:47
|
|
|
|
|
|
Újévi szerencsemalacok-
|
A hagymát, gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a sonkát felkockázzuk, a petrezselymet megmossuk, lecsöpögtetjük, leszárazzuk, ... |
1 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.18 17:35
|
|
|
|
|
|
Narancsleves habgaluskával-ahogy én készítem-
|
A fahéjból, a szegfűszegből és egy citrom lehámozott héjából körülbelül 1dl vízzel fűszerkivonatot készítünk, majd hagyjuk ki... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.15 07:34
|
|
|
|
|
|
Tüzes bólé-ahogy én kínálom-
|
1. A szegfűszeget és narancshéjat kis vászonzacskóba kötjük, a vörösborral együtt tűzálló bóléstálban vagy rézüstben felforrósí... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.15 07:22
|
|
|
|
|
|
Mézeskalács karácsonyfa-ahogy én készítem-
|
A porszerű anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egész... |
3 komment
|
188 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.15 04:37
|
|
|
|
|
|
Vörösboros puncs
|
Felforralunk 7,5 dl vizet, leforrázzuk vele a teát, és 4 percig állni hagyjuk. A narancsot megmossuk, meghámozzuk, a héjával me... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
kepenyestibor
2011.12.12 22:29
|
|
|
|
|
|
Fügelekvár készítése
|
Mossuk és hámozzuk meg a fügéket, majd vágjuk őket félbe. Egy nagy edénybe keverjük össze a cukrot a citromlével, majd öntsük f... |
1 komment
|
1 ember kedveli
|
csatarivill
2013.11.10 07:48
|
|
|
|
|
|
|