|
Narancsleves habgaluskával-ahogy én készítem-
|
A fahéjból, a szegfűszegből és egy citrom lehámozott héjából körülbelül 1dl vízzel fűszerkivonatot készítünk, majd hagyjuk kih... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.15 07:34
|
|
|
|
|
|
Ínycsiklandó sajtkrémleves
|
A húsleveskockát belerakjuk kb. 2,5 liter vízbe, hogy feloldódjon. Ha ez megtörtént, belerakjuk a sajtokat.
Sóval, borssal fűsz... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
agica77
2011.12.25 20:28
|
|
|
|
|
|
Fűszeres flekken-roston sütve...
|
A húst kissé kiverjük, és a szeletek szélét bevagdossuk, nehogy sütés közben összeugorjanak. A sót, a borsot, a Piros Aranyat,... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.09 16:46
|
|
|
|
|
|
Kaszinótojás...
|
1 tojás sárgájából 2 dl olajjal majonéz keverünk: a tojássárgjáját fakanállal elkeverjük, és nagyon lassan, szinte cseppenként... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.09 17:14
|
|
|
|
|
|
Gofri (édes)
|
A lisztet mély tálba tesszük, bele tesszük a kettészedett tojások sárgáját, cukrot, sót, olvasztott vajat, a reszelt citromhéjat... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
kittyke13
2012.01.16 16:11
|
|
|
|
|
|
Velős-gombás omlett...
|
4 dkg vajon aranysárgára pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a lehártyázott velőt, a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozz... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.19 16:29
|
|
|
|
|
|
Kókusz fagylalt
|
Keverjük össze a kettévágott vanília rudat, a kókuszkrémet, a tejszínt és a tejet egy nagyobb lábasban, lassan forraljuk fel, ma... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
tucsok82
2012.02.06 23:40
|
|
|
|
|
|
Polenta
|
A világ egyik legegyszerűbb és legfinomabb köretéhez felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a kukoricadarát, majd folytonos keverés ... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.12 13:26
|
|
|
|
|
|
Poharas túrókrém
|
A túrót áttörjük, és a tejföllel összekeverjük. A masszát két részre osztjuk. Egyik felébe a lekvárt, citromlét, citromhéjat és ... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
csabesz0053
2012.03.05 07:42
|
|
|
|
|
|
Rántott párizsi
|
A párizsit kb. 1 cm vastagságúra szeleteljük.
Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban mindkét oldalát ara... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.18 22:01
|
|
|
|
|
|
|