|
Dekoratív meggyes.
|
Közepesen keményre megdagasztjuk a tésztát, és kelni hagyjuk
Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével... |
1 komment
|
4 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.09 18:14
|
|
|
|
|
|
Cseresznye-szirupban-
|
A kimagozott és megmosott cseresznyét megszárítom papírtörlővel. A cukrot és a vizet elkezdem egy lábosban főzni, még mielőtt fe... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.14 11:12
|
|
|
|
|
|
Sárgabarackos sütemény.
|
A sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.04.30 16:35
|
|
|
|
|
|
Nudli
|
A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a ... |
1 komment
|
11 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.11 00:02
|
|
|
|
|
|
Krémes almás kocka
|
A tésztához a tojásfehérjéket felverjük, verés közben hozzáadjuk a cukrot meg egy csipet sót, és tovább verjük, míg kemény lesz.... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.10 23:27
|
|
|
|
|
|
Francia krémes
|
A tésztát szobahőmérsékleten majdnem teljesen fölengedjük, majd enyhén meglisztezett gyúrólapon két, egyenként kb. 0,5 cm vastag... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.06 20:40
|
|
|
|
|
|
Somlói galuska
|
Két piskótát sütünk: egy simát és egy kakaósat. Ehhez a tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.06 20:17
|
|
|
|
|
|
Kráfli
|
A hájba 150 g lisztet alaposan beledolgozunk, hűtőbe tesszük.
A maradék, 800 g lisztet a többi hozzávalóval (tojás, só,... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.30 18:38
|
|
|
|
|
|
Mézes krémes
|
A tészta készítése:
A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, aprénként lehet bele picit t... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.30 18:32
|
|
|
|
|
|
Szilvásgombóc
|
A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a ... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.29 20:37
|
|
|
|
|
|
|