|
Búbos hús
|
A tarja szeleteket előző nap megsóztam, borsoztam, majd másnap, kevés olajban elősütöttem. A húst tepsibe leraktam és ráhalmozt... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.11 06:51
|
|
|
|
|
|
Avokádókrém
|
Arra ügyeljünk, hogy érett zöldséget használjunk fel, az éretlen avokadó kemény, de otthon pár nap alatt megpuhulhat, ha szeren... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.09 14:44
|
|
|
|
|
|
Holland almatorta
|
A lisztet elkeverem a sütőporral, majd hozzáadom a cukrot és a sót. Elmorzsolom benne a vajat és hozzáadom az elkevert tojást. ... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.09 13:47
|
|
|
|
|
|
Birkapörkölt -bogácsban-
|
A húst a csonttal együtt feldaraboljuk, úgy 3-4 cm-es darabokra. A hagymát felkockázzuk (nem fontos nagyon apróra, mert mire ... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.05 19:28
|
|
|
|
|
|
Farsangi részeges csirke
|
A megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával, külső felületét borssal fűszerezzük.
Az így előkészített cs... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
zsoka08
2012.01.05 10:05
|
|
|
|
|
|
Fogas burgonyaágyon
|
A készítés előtti napon süllőket egy centiméterenként beirdaljuk, bekenjük mustárral, meghintjük borssal, meglocsoljuk a citro... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
vzsuzsa64
2012.01.04 14:00
|
|
|
|
|
|
Töltött karalábé...
|
Meghámozzuk a karalábét, a leveleit metéltre, a tetejét, alját pedig egyenesre vágjuk, s karalábéfúróval üregesre fúrjuk.
... |
3 komment
|
13 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.04 08:21
|
|
|
|
|
|
Káposztalé-leves székelyesen
|
A csontokat bő hideg vízben,kevés sóval főni tesszük.20-30 perc után,ha felforrt lehabozzuk,hozzáadunk pár szem borsot,a darabo... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
mank87
2012.01.03 19:50
|
|
|
|
|
|
Gyümölcsrizs...a gyerekek kedvence...
|
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, 6 dl forró vízben feltesszük főni, egy csipet sóval megszórjuk, és lefedjük. A tejet felforr... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.02 18:12
|
|
|
|
|
|
Virslis burgonyasaláta...
|
A burgonyát megmossuk, és héjában, sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kissé kihűlt, megtisztítjuk, és amik... |
1 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 10:49
|
|
|
|
|
|
|