|
Langalló
|
Az élesztőt pici tejben, cukorral felfuttatom.
Az anyagokat összegyúrom, kétszeresére kelesztem.
A tésztát kinyújtom és kizsí... |
0 komment
|
28 ember kedveli
|
snbela44
2011.12.27 03:30
|
|
|
|
|
|
Kolbászos-virslis rakott karfiol...
|
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd forró, sós, fele tej-fele vízben félkeményre főzzük. Leöblítjük hideg vízzel... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 11:13
|
|
|
|
|
|
Spárgás lasagne...
|
A spárgát megtisztítjuk, végeit levágjuk, megmossuk, egészben hagyjuk. Enyhén sózott, cukrozott vízben kb. 5 percig, főzzük, m... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.01 18:22
|
|
|
|
|
|
Tojáspörkölt krumpligombóccal...
|
8 tojást megfőzünk, hideg vízbe tesszük, majd mepucoljuk, 4 felé vágjuk.
1 nagy fej felaprított hagymát megdinsztelünk, pir... |
1 komment
|
21 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.02 08:09
|
|
|
|
|
|
Göcseji sertésjava recept
|
sertésdiót 4 egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Utána a zsíron a hús mindkét oldalát színesre s... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
mank87
2012.01.03 14:29
|
|
|
|
|
|
Töltött karalábé...
|
Meghámozzuk a karalábét, a leveleit metéltre, a tetejét, alját pedig egyenesre vágjuk, s karalábéfúróval üregesre fúrjuk.
... |
3 komment
|
13 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.04 08:21
|
|
|
|
|
|
Fogas burgonyaágyon
|
A készítés előtti napon süllőket egy centiméterenként beirdaljuk, bekenjük mustárral, meghintjük borssal, meglocsoljuk a citrom... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
vzsuzsa64
2012.01.04 14:00
|
|
|
|
|
|
Vega töltött cipó...
|
Kétharmad rész finomliszt és egyharmad rész Graham-liszt keverékéből, 2 szem főtt, áttört burgonyával és 2 deka élesztővel, fé... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.07 17:18
|
|
|
|
|
|
Savanyú káposztás sztrapacska...
|
A savanyú káposztát kimossuk, kinyomkodjuk és
apróbbra vagdossuk.
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük, a ... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.08 08:23
|
|
|
|
|
|
|